"Inte nöjd" inte detsamma som dålig

Att inte jag är nöjd med artikeln är inte detsamma som att den är dålig, vill jag gärna ha sagt. Jag kunde ha skrivit exakt detsamma i annat sammanhang, under andra förutsättningar.

Att jag inte är nöjd handlar om att jag inte hann läsa igenom så mycket som jag brukar, att jag saknade saker jag skulle haft med och kanske bytt ut något stycke. Skrivandet anpassar man ju efter sammanhanget och läsekretsen, och om jag skriver krönikor på Kollega, i HD eller blogg skiljer sig åt. På Newsmill borde jag vara mycket tuffare och tala mer klarspråk. Men som jag skrev igår, jag har lärt något.

Det är kul att utforska nya marker och nya områden. Det finns journalister som jobbar på samma lokalredaktion hela livet och bara får skriva om idrottsklubbens årsmöte och/eller sportresultat och inget annat.

Jag har förmånen att skriva allt från debattartiklar, blogg, böcker, krönikor och en och annan insändare, och behöver aldrig normalt sett jobba med deadlines som ligger inom närmaste 35 sekunderna. Att jag då inte är nöjd med en artikel som jag tyckte mig kunna ha skrivit bättre under andra förutsättningar kan jag absolut leva med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *