Intensitet

Någon gång emellanåt tittar man över axeln på folks filofaxer, och någras är fullständigt nerklottrade med ringar och olika färger och pilar och streck.

I min står det lite flygplatskoder och klockslag, och annars ligger det mest lösa lappar med “to do”-listor som jag sen kan slänga när mission is completed.

Denna och nästa vecka är dock undantagna, nu är det liiite väl intensivt för min smak.

Kom hem från Dubai i söndags eftermiddag och 04.20 ringde klockan i måndags. Var i Stockholm i två dagar och signerade böcker, dagen efter hade jag lovat mamma att följa med till Liseberg på julmarknad, och igår var det inte en enda halvtimme ledig för egna intressen, det var alllt från körande med glömda cykellås till skolan, musikskolan, fixa julkort och inköp av en och annan julklapp. Och mitt i allt hör man:

-Mamma, jag MÅSTE ha nytt hårvax, vi MÅSTE åka och köpa det. Och ett gamecard. (Yeah, right. Du trodde inte jag hörde det där sista va? Och så kan du säga sen: “men du lovade ju”? Men jag har viss vana av föräldraskap nu, det har jag.)

Min pappa sa i hela sitt liv “Det är mycket nu, men det blir bättre sen”. Det var det första jag lärde mig säga som barn “Micke nu bert sen” (bara skoja) men det är med full sanning överensstämmande närmaste veckan. Och jag ska ju hinna till Bangkok en runda till innan jul…

Vet du solen, kan du ta det lite lugnt med mig där, för kanhända somnar jag av utmattning under dig, och då kanske du kan rikta dina strålar åt ett annat håll så jag inte blir fläskansikte just till julafton?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *