Intressanta frågor

Höll föredrag igår på en gymnasieskolas turismlinje.

Fick flera interssanta frågor jag inte fått förr, bland annat “Vad är viktigast för dig när du bor på hotell”. (Blivande hotellreceptionister undrade)

-Att det är tyst, och bemötandet. Tystnaden för att sömnen är så otroligt viktig för att vara utvilad att göra ett bra och flygsäkerhetsmässigt jobb. Att få ett rum bredvid hissschaktet eller ovanför pianobaren när man ska upp och flyga kl. 04 nästa morgon är förödande. Bemötandet, för att bra bemötande ger ringar på vattnet. Det gör en glad.

“Varför är inte flygvärdinnor så villiga att dela rum på hotell om det skett dubbelbokningar”

-Därför att vi arbetar i så olika tidszoner och har helt individuella sovvanor. Någon lever kvar i skandinavisk tid, någon är uppe och läser eller tittar TV på natten och sover på dagen, någon lever i destinationens tidszon. Det som är gemensamt är att vi gör det som påverkar oss “minst dåligt” och att vi försöker vara så pigga vi kan inför flygningen hem.

“Många besättningsmedlemmar kan vara rätt sura vid incheckningsdisken, ungefär som att de är trötta på att le när de kommer fram till hotellet” (lärare med stor erfarenhet från branschen undrade)

-Fy skäms på er flygande kollegor om ni läser det här! Bara att hotellreceptionister har den erfarenheten är pinsamt att höra. Jobbar man inom servicebranschen ska man ta mig sjutton behandla andra inom branschen med respekt, precis som man själv vill bli behandlad. Så de é så.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *