Invald

För något år sen kandiderade jag till Länsförsäkringar Livs försäkringstagarförening. Tack till er som satte kryss, jag kom in, och var på för min del tredje sammankomsten igår.

Det här är olikt det jag gjort innan, det är olikt politiken, det är olikt företagandet, (och definitivt långt från flyget…) och med drag av kontrollbehov (har redan erkänt det i tidigare inlägg) är det inte helt lätt att vara “ny”.

Igår blev jag också invald i försäkringstagarföreningens styrelse, och hade gulp i halsen hela dagen. Ifrågasatte på morgonen varför jag egentligen tackat ja när det gör mig nervös, tänk om jag inte uppfyller förväntningarna?

Tony påminde mig om första gången på kommunfullmäktige, vilket hjärtsnörp jag hade för att gå upp i talarstolen med alla de erfarna ögonen tittande på mig, och hur de bara väntade på att trycka på replik-knappen för att såga mig…

Det tog inte lång stund innan man var varm i kläderna.

Jag hoppas det är samma sak här, och jag antar att jag inte blev invald på grund av mina juridiska kunskaper (har inga) eller min civilekonomexamen (har ingen), men det är det å andra sidan många andra som har.

Jag kan ju lära dem lite om nagelvård och shoppingdistrikt över världen kanske. Blink, blink.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *