Jag ber om ursäkt för min irritation

Har just haft ett 20 minuters samtal med en kvinna jag här i bloggen nämnde att jag “retade mig på”.

Den dagen jag skrev det var jag så förbaskad, jag kände mig grundlurad, min revisor var på mig om skulden, jag hade pratat med inkasso-byrån igen som inget kunde göra, jag hade ringt och mejlat utan att få svar, och jag kände mig trängd i ett hörn och skrev således ner detta i bloggen.

Några dagar senare fick jag en beställning av en annan kvinna som skrev att hon också bodde i utlandet och “tänk om betalningen dröjer, då kanske du skriver det i bloggen?”. Jag fick erkänna att det var dumt gjort av mig, av alla hundratals beställningar som gjorts är det bara  enstaka personer som inte gjort rätt för sig som jag har fått jaga, och det är inte helt rättvist att “hänga ut dem” i en blogg. Å andra sidan har jag ett företag med räkningar som ska betalas, jag ligger fortfarande på minus och lägger ner väldigt mycket tid att få detta att bli bra…(Jag vill göra annat på den lilla fritid jag har än att ringa och be folk betala vad de beställt…)

Men frustrationen över just detta fall var den dagen total, det har hängt över mig sen i somras utan lösning. Hon säger att hon betalt, jag har aldrig fåt pengarna, banken har inget att gå på om jag inte får ett kontonummer eller kvitto, och detta skickade hon aldrig.

Idag ringde jag henne igen. Jag ville bara en sista gång försöka få svar på  frågan “varför betalar du inte”?

Det blev ett långt samtal, och det var också ett känslosamt samtal. Det är bra att prata.

Hon befinner sig i en speciell situation jag också befunnit mig i, och när man är där lägger man allt annat åt sidan. Hon har visserligen inte varit det hela tiden sen i somras, och faktum kvarstår, men jag fick ändå en förklaring på min fråga.

Efter vårt samtal kommer hon göra, så snart hon kan, vad jag bad henne om, att skicka kvitto så vi kan hitta pengarna. Jag å min sida kommer inte att “jaga” henne mer och skickar goda tankar så att hon kan ta sig igenom sin svåra tid.

Kommunikation är en av världshistoriens bästa uppfinningar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *