Jag gillar inte fyllesvin

Det kvittar i och för sig var de kommer ifrån, fyllsesvin är äckliga vilken nationalitet de än må ha.

De är dessutom en säkerhetsrisk, eftersom de inte skulle vara lika uppmärksamma vid en nödsituation, men när vi äl har dem ombord får man ta det därifrån.

De kan uppträda hyfsat i gaten och vid boardingen, men efterhand märker man att allt inte står rätt till, men då är man ofta redan i luften. Jag har varit med om att få av passagerare innan start, men ofta vet dessa personer så mycket om flyg så de förstår att de riskerar att inte få följa med och att de missar sin avgång om de inte skärper sig.

Öststatare är överrepresenterade, flygningar till östländerna kan vara en pärs. Igår hade vi en grupp på 10-15 personer som blev tillsagda redan vid boardingen att lägga upp sitt bagage i hyllan eftersom de satt vid nödutgång. Min kollega tog bla hand om en taxfreepåse, och lade flaskan bakom väskorna för att den inte skulle falla ner i huvudet på någon. Mannen reste sig demontrativt upp och lade flaskan framför väskorna istället, och då ringer första varningsklockan.

Vi förklarade så gott det gick, trots att deras språkkunskaper i engelska eller tyska var starkt begränsade, att det var förbjudet att dricka medhavd sprit ombord. De lydde inte. Vi beslagtog en flaska som han fick tillbaka efter landning, men då bad han att få köpa en öl. Hade jag inte sålt till honom hade nån annan i gruppen köpt till honom, och det är en bedömningsfråga om man vill riskera att någon eventuellt blir aggressiv vid nekande, då kan det vara bättre att sälja en öl.

Han drack den medan han stod och pratade med sin kompis i mittgången hela flygningen. Trots att pursern bad honom sätta sig ner åtskilliga gånger låtsades han att han inte förstod. (Vi går förbi med vagnar och skräpvagnar och hett kaffe, det är också en säkerhetsrisk att trängas i mittgången)

Vi vakade som hökar och gick sakta och studerande förbi under hela flygningen, ändå lyckades de smussla med sina egna flaskor. Vi hittade dem tomma efter landning. De köpte också massor av cola och några vin och öl, alltså var det svårt att bedöma vad de hade i glasen, men vem som helst kunde ju räkna ut att det inte bara var cola. Att agera polis blir heller inte bra, situationen är svår. I verkligheten.

Som avslutning pinkade en av dem ner hela toagolvet.

Gris.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *