Jag har en bild

Jag har en röntgenbild av ryggen på den häst jag köpte för längesen, som visar hur kotorna i ryggen är sammanväxta och urgröpta. (Jag äger den bilden)

Säljaren hävdade dålig ridförmåga som orsak till skadan, en veterinärprofessor bedömde det att vara en medfödd skada, min veterinär skrev ut smärtlindring och förordade operation.

Säljaren rekommenderade att avstå svensk veterinärbesiktning vid köpet och bilderna på benen som skulle skickas till mig ”hade försvunnit”.

Vi nådde en förlikning på tingsrätten, köpet togs tillbaka och hästhandlaren sålde hästen vidare. Jag skickade en kopia på röntgenbilden till säljaren för att den skulle följa hästen så att nästa köpare skulle veta vad den satt på för rygg och kunna anpassa ridningen efter det, men säljaren har troligen inte skickat med vare sig bild eller uppmaningen att jag är tillgänglig för frågor för nuvarande ägare. Jag har en känsla av att nästa ägare inte ens känner till historien eller vet tillräckligt om skadan.

Hur ska jag hantera detta dilemma?

Det enda jag bryr mig om är att hästen ska ha det bra. Jag struntar egentligen i både säljare och köpare, men jag tycker inte djur ska lida. Och jag tror det finns en risk att han gör det.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *