Jag piffar till det med mörkblått

Jag är inget vidare bra på det där med färger. Jag kan till och med erkänna att jag känner en viss rädsla för det, vilket innebär att min garderob består av svarta, bruna och grå kläder som jag piffar till med mörkblått när jag ska vara vågad.

Ska man amatörpsykologanalysera (långt ord som inte finns) det hela tror jag det beror på att jag länge varit överviktig, och då vill man inte synas utan helst flyta in i tapeten eller vara ton i ton med transparent glad-pack. I Peking hittade jag dock en jacka med mönster (jodå, lite brunt är det också, man får ta det stegvis…) som jag gillade och började prutningen. Det är mycket svårare när det är något man verkligen vill ha, för då prutar man inte lika hårt, men jag känner mig trots allt nöjd.

Jag har provat den 10 gånger utan att våga gå ut i den, men idag vågade jag och INGET HÄNDE! Alltså, ingen skrattade, ingen undrade om det var maskerad eller himlade med ögonen så man såg att det tänkte “Hur tänker hon? Den figuren i den jackan…”

Så jag tar den nog imorgon igen. Har man nu äntligen börjat våga vill man lätt överdriva det lite. De lila benvärmarna och min knallröda toppluva får dock vänta ett tag till.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *