Jag trodde hjärtat skulle stanna

Gick halvt vaken in i duschen. Tvätt, tvätt, skrubb,skrubb, och snabbt en handduk runt kroppen. Tog en till runt huvudet och slog en blick i spegeln.

– IIIIHHHHH, OOOHHHHH,AHHH…

Dottern kom rusande och undrade såklart vad som hänt, men jag fick knappt fram alla konsonanterna i ”spindel” i rätt ordning.

-Den kryper på MIN HANDDUK, sa jag och slängde handduken på golvet medan jag hoppade ut ur badrummet och gjorde våta fotavtryck på mattan. (Who cares? SPINDELN var ju nästan lika stor som hallmattan. Nästan alltså)

Sen började en spindeljakt för jag och dottern var överens om att denna spindel snart skulle bo i himlen och komma dö drunkningsdöden i toastolen. Spindeln var inte lika övertygad, och jakten slutade oavgjort. Det vill säga, jag lyckades fånga in den men inte skaka ner den i toan, så den smet. Och nu vet jag inte var den blev av, jag kan inte se den.

Nån filmproducent som vill komma hit och göra en skräckfilm med läbbig musik? Jag smyger och lyfter på allt och hoppar till av minsta oregelmässighet i synfältet.

Ska den bo här nu för alltid? Hur länge lever en spindel som dör av ålder?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *