Jag undrar

Vår katt är en hittekatt som troligen dumpats av någon som inte ville ha kattungar. Trots mitt hårdnackade motstånd,- när övriga familjen ringde mig för att berätta om situationen om kattungen, så smälte jag direkt när jag såg henne och hon direkt hoppade upp i knäet och spann högljutt.

Jag har växt upp med kor, grisar och katter och har en bestämd uppfattning om att djur ska ha bra liv, och det kände inte jag att ett villaboende var för en katt. Jag ville inte ha en utekatt som bajsade ner sandlådor men heller inte en innekatt som längtar ut.

Vi satte upp lappar och ringde polis och katthem, men när jag läste 2 annonser några dagar senare om upphittade katter som var helt lika med den som flyttat in hos oss fick jag en klump i magen…

Så det blev adoption, sterilisering, märkning och vaccinationer, och de senaste 8 åren har hon varit familjemedlem. Högt älskad sådan. Kommer att vara mycket märkligt den dagen man inte hör hennes spinnande och pratande längre.

Hon är dessutom en mycket bra och klok katt, som håller sig i trädgården när hon är ute under sommarhalvåret. Hon trivs bäst i sin egen djungel verkar det som. Bra.

Tänk vad mycket glädje hon kom med, denna lilla katt som flyttade in. Men jag kan inte låta bli att undra över hennes historia. Vad skulle hon berätta om hon kunde? Och vem var det som inte ville ha ungarna, och varför?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *