Jaha, och nu då?

Fortfarande med filmen “Yes man” i färskt minne brast Tony ut i ett avväpnande skratt vid Turistbyråns informationsskylt.

Stängt måndagar, stod det.

Min svärmor hade ringt förra veckan och undrat över öppettiderna för utställningen “Pompeij till bords” men ingen nämnde något om att det var stängt på måndagar. Därför när vi kört nästan 10 mil, löst 3 timmars parkering och stod där alla 8 utanför dörren fulla av förväntan var vi säkra på att det var nån som skämtade april något för tidigt. 

Då började Tony skratta och konstaterade att det ju bara finns två vägar, antingen får man bli arg och sura (vad skulle det hjälpa?) eller göra nåt annat. Vi valde alternativ två.

Vi körde till Coop för att inhandla engångsgrill och korv, och så körde vi en bit till, och hamnade vid stugbygget. Grillade i trädgården, frös så vi skakade (vi var klädda för utställningsbesök) men gjorde nåt bra av dagen ändå.

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Men man kan välja sin inställning och attityd. Tony är ett naturbarn när det kommer till att välja skrattet.

Svärmor grillar.

Trädgården i vinterdvala.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *