Kapten Steen

Blev utkallad klockan 06 att flyga en Göteborg t/r. Det är inte den största arbetsbelastningen man kan tänka sig, tvärtom, 30 minuter i luften känns överkomligt.

Denna tur flög ”Kapten Steen”, som på sedvanligt sätt informarade om flygningen, men sedan lade till:

-Jag och styrman kommer absolut göra vårt absolut bästa för att detta ska bli en trevlig och glad flygning, så vad säger ni tjejer?

-Nä, äsch, såna är inte vi, svarade jag och min kollega med en mun. Ni har valt helt fel besättning idag. Vi är mer de transparenta, intetsägande, trista typerna…

Efter det inledande skrattet fortsatte den korta dagen på samma sätt. Steen annonserade med dörren öppen och vände sig om i stolen och tittade ut från cockpit innan start med att säga:

-…så håller vi också säkerheten högt. Det kommer ni alldeles snart få bli delaktiga i genom säkerhetsannonseringen som tjejerna kommer framföra. Ni har dessutom tur, för de är i det närmaste World Champions i just denna gren, missa inte deras dans genom att sitta och läs!

Jag kunde knappt hålla mig för skratt eftersom i stort sett alla passagerare faktiskt tittade upp från sina tidningar, och ville såklart inte göra kapten Steen besviken genom att visa fel ordning eller fel antal utgångar eller något annat pinsamt.

Är man World Champion i en gren finns inget utrymme för amatörmässiga misstag, eller hur?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *