Kineserna har gått säljutbildning

Kom hem från Peking igårkväll. Peking darling. Jag är trött så jag inte kommer ihåg min skostorlek vid tidpunkten jag sätter nyckeln i låset, och jag var ingen närvarande mamma när jag fick berättat allt om skolfototagningen och idrotten och kläderna och…för mig.

Jag svarade ja och jaha, men jag borde förmodligen varit mer intresserad och engagerad. Får väl fråga igen ikväll om allt det jag inte uppfattade av informationen.

-Har du hittat skor till mig mamma? undrade dottern.

-Ja, det har jag, men vi kanske kan öppna väskan och kolla dem sen? sa jag, för hon hade en kompis här. Det spelar egentligen ingen roll, men jag hade även köpt vinterjacka och vinterstövlar, och det bara känns inte ok att öppna väskan inför kompisarna och att det ska låta “Får du alltid presenter av din mamma när hon jobbat”?. (Det får de inte, men jag passar på att handla där det är billigt och när jag har tid att handla. Jag har sällan tid att åka på stan och leta vinterstövlar hemma, det är praktiskt att utnyttja tiden på stoppen).

Nåväl.

Upptäckte en sak till som har ändrats över senaste tiden.

När man nu satte sig i stolen för att få pedikyr tex, så sträckte massören fram prislistan och jag pekade på priset för “Pedikyr 60”. Han sa ok, men lade till:

-Du verkar ha torr hud, om du lägger till 40 får du mjukgörande kräm, i 60 ingår bara klippning av naglarna.

När jag varit på ryggmassage sade terapeuten:

-Önskar du lägga till huvudmassage? 20 minuter för 60 yuan extra?

Det verkade också som en bra idé och ett rimligt pris, så det tackade jag ja till det också.

Det verkar som de gått säljutbildning allihop, och det verkar som jag inte gjort det, skulle man kunna sammanfatta det. Jag tackade ja till alla förslag om förbättrad produkt för bara liten kostnad mer, och det är förödande att ställa frågor som kräver tankeverksamhet och beslutsfattande till nån som varit vaken mer än ett dygn.

Det är också anledningen att det man köper i det tillståndet inte alltid är det man skulle köpt annars. Det kan vara fel storlek, fel material eller något man absolut varken behöver eller egentligen vill ha.

Nångång kanske jag lägger ut bilder på alla felköp jag av nån anledning sparat. Du kommer undra om jag verkligen har alla pommes fritten på tallriken.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *