Kul när andra gör bort sig

Det är inte kul när man själv gör bort sig, men det är å andra sidan uppfriskande när andra gör det. Det betyder att det är en människa bakom den där programledaren till exempel, som idag.

På väg hem från jobbet lyssnade jag på Ring så spelar vi, och idag var Lasse Granquist gästprogramledare. Lasse är mycket duktig på att referera sport och har en trevlig radioröst, men erkände att han var lite nervös för utmaningen. Han hade dock läst på frågorna hela natten (!) och Lisa Syrén fanns i bakgrunden, lugnade han lyssnarna med, så ingen skulle ”låta sig avskräckas”, och ”det ska nog gå bra”.

Första samtalet kom från en man som fick frågan:

-Vilken är den avslutande boken i trilogin Millenium, Luftslottet som brann?

Mannen funderade och funderade och undrade om det var Stieg Larsson (”eller det kan du inte svara på?”, ”nej”) men kunde inte komma på svaret, och Lasse sa:

-Ta din tid!

Då kom Lisa in och sa att frågan hade besvarats korrekt, Stieg Larsson var rätt svar!

*Puh* Lasse verkade lättad och spelade Brothers in Arms, och man kunde riktigt höra snacket mellan honom och Lisa medan mikrofonerna var bortkopplade ”Men va tusan, det står ju här vad boken heter…Varför står svaret direkt efter frågan? Jamen du ska ju inte LÄSA svaret…Nu kör vi igen”

Jag lyssnade spänt på hur han skulle förklara den lilla fadäsen, men han återkom glatt och meddelade att lyssnaren vunnit en CD eftersom han ”till slut lämnat rätt svar och de hade fått rätt på frågepärmen”.

Rätt, vidare i programmet, nästa samtal:

-Hej hej, blabla, väder, blabla, vad ska du göra idag?… Överskriften lyder ”Honungssamlande tamánd” , Vad heter kvinnan som blabla, var gift med MicK Jagger…”

-Eh, jag kan inte komma på det…

Lisa Syrén tittar in igen och säger något till Lasse som återkommer:

-Ja, man kan också uttala det tam-and.

Eller skulle man kunna säga, att ska det vara förståeligt är det nog så man BÖR uttala det, Lasse:)

Bianca var svaret, och lyssnaren blev utan CD.

Jag tänkte sova ett par timmar, men skulle du höra fler roligheter får du gärna kommentera, det här har verkligen gjort en bra start på dagen, jag har aldrig tidigare skrattat så mycket ensam i bilen till ett frågeprogram. Tack för det Lasse!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *