Länk till arkitekten

Arkitekten som ritat vårt hus heter Erik Berg och du hittar fler av hans hus här:

www.stugan.nu

 

All inredning och val av väggar, golv och övriga material står jag och Tony för, och mestadels vad gäller inredningen är det arvegods och Blocketfynd. De grå stolarna har jag sytt nya överdrag till, mörkrosa var inte riktigt min färg. Köksbordet var av furu och blev som nytt med en burk färg liksom de gamla äpplestolarna. Kökssoffan är arvegods som fick ryggen avsågad till mer lättplacerad höjd och blev blå istället för allmogemålad. Dynan och kuddarna blev också utbytta och omsydda från rosarandigt till prickigt. Mattan köpte jag på Blocket, troligen för lite mer än vad den var värd men jag gillade den och tyckte den skulle passa, så plötsligt var den ju värd sitt pris, eller hur? 🙂

Stegen har en kompis till Tony designat, han är smed. Hela huset ska ha båtkänsla, därav kabyssdörrar, tross och skeppsgolv. Till och med trädäcket ska kännas som en båtbrygga är det tänkt, så man ska kunna sitta där och dingla med benen.

Det har varit ett roligt projekt, men hade vi vetat när vi skrev på kontraktet vad vi skulle komma att vara med om hade det aldrig stått ett hus där. Det har blivit mycket dyrare än vi räknat med, och tagit mycket mer energi i form av telefonsamtal och förhandlingar med hantverkare. De har varit otroligt duktiga, det är inte det, men ankomsttiderna har inte alla gånger varit de man kommit överens om eller förväntat…

Huset är fortfarande inte helt klart, och trädgården är absolut inte klar, och kommer nog inte bli det heller i år. Men det är ju ingen brådska mer än att man själv känner stress av att titta ut över en sandöken/grusplätt.

Är vi nöjda med resultatet? Ja.

Hade vi haft ekonomiska resurser att köpa sprillans nya möbler på nåt fint möbelvaruhus hade vi kanske gjort det, men det hade vi inte möjlighet till.

Känns nästan konstigt. Ett års projektarbete börjar landa.  

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *