Lite småproblem

Nägra gånger under ”hus-resan” har vi ställt oss frågan om det är en av våra bästa ideér.

Mer lån, räntorna på väg upp, ett hus som blir pensionsförsäkring i all ära, men vem vet om det är det bästa sättet att spara till pension på, att bygga hus? Och hade det inte varit bättre att ha pengarna nu, när man inte ens vet om man blir så gammal att man behöver pension? Och- har vi inte tillräckligt att göra ändå?

Å andra sidan är det ju ett kul projekt, vi uppfinner hjulet varje dag, vi kan ju (nästan) ingenting om den här branschen.

Till exempel när byggarna för någon vecka sedan meddelade att de inte kunde komma utsatt tid, hur skulle man agera då? Hus-komponenterna kommer ju den tiden, och väggar och tak måste ju sättas ihop annars blir de fuktskadade?

Hur enkelt var det att hitta någon annan som kunde ta sig an detta uppdrag på kort varsel?

Tony lyckades. Han lade ner en hel arbetsdag på telefonsamtal och diskussioner, och vi har visserligen inte sett det än, men det ser ut att bara bli 2 veckors förskjutning, och huskomponent-firman har lovat husera det färdiga huset i fabriken tills det är dags.

Jag tror det blir kanonfint, och vi kommer hyra ut det på somrarna för att finansiera dess existens. Förhoppningsvis kommer detta hus glädja många och förgylla somrarna. Men just nu…känns vägen lång dit.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *