Lurad?

Jag blev lite nyfiken på om jag gick att lura efter att ha läst artikeln nedan. Således gick jag in på sas.se och gjorde en koll, och om man kan bli lurad av den informationen vet jag inte hur man är funtad.

I högerkolumnen står nämligen med röda bokstäver ”Totalt” och den billigaste tur-och returbiljetten jag hittade till Stockholm från Helsingborg kostade 812:- (totalt inklusive skatter och avgifter och bränsletillägg. Det är ungefär vad det kostar att ta sig till jobbet för mig i Köpenhamn fram och tillbaka sagt som en liten parentes)

Jag var på studiebesök med ett annat flygbolag häromdagen, och i villkoren stod tydligt ”Om vi ställer in eller får förseningar betalar vi inte ut ersättningar, hotell eller dylikt”. Det är en liten men betydelsefull skillnad mellan lågpris och ”vanliga”.

Det är som med cykelhjälm, köp av försäkringar eller airbag i bilen, det har ju ingen betydelse om det inte händer nåt…

Min brasklapp är att jag inte vet om det finns flygbolag som tar ut avgifter för incheckat baggage utan att skriva det nånstans, men jag antar att alla flygbolag har ungefär liknande sidor på nätet, man klickar på ok först när man tagit del av pris och villkor. Och läser man inte dem får man väl stå sitt kast, eller?

http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx%3FArticleID%3D2008%5C05%5C16%5C284455%26sectionid%3DDinapengar%26o%3Dexpressen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *