Män som hatar kvinnor

Vi var nog inte så många kvar som inte sett den.

Lördagskvällen blev rester från fredagens födelsedagsfirande, samt hyr-film och chips, och valet föll på Män som hatar kvinnor. Tony har inte läst boken tidigare, jag har. Vi gillade den både två.

Det enda som inte alls stämde överens mellan bok o film var min bild av huset Blomquist bodde i, det såg helt annorlunda ut i min fantasi. Annars stämde karaktärerna perfekt.

Mina danska kollegor som sett filmen har dock haft en gemensam ståndpunkt och åsikt angående valet av skådespelare till Blomquist-rollen. De menar att han i boken framställs som sexig kvinnokarl, medan Michael Nyquist inte alls uppfattas så. Min tolkning av det är väl att Michael spelat roller av personer man lätt sympatiserat med som gjort honom attraktiv, och att han var med i Ladies Night. Jo, jag tycker han har något speciellt, men visst tänker jag på hans roll i Såsom i himmelen, då man blev helt kär i honom.

Nåväl. Tony började sin analys efter femtonminuterenkvart. (Det gör han alltid i deckarstories, du skulle höra honom under Morden i Midsomer…).

-Jag tror Harriet lever och att det är hon som skickar blommorna till Henrik Wanger, sa han.

Själv sa jag ingenting om någonting.

Men undrar varför slutet var så annorlunda mot boken? 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *