Mänskliga relationer

Jag har under åren suttit i en del styrelser och nämnder. Politiska och andra.

Det är intressant med mänskliga relationer även i dessa sammanhang, och vem vet, i framtiden kanske jag skriver en bok eller håller föredrag även om detta. (Nä, det är inget hot;)

I en speciell styrelse har jag suttit länge, och trivs utmärkt med mina styrelsekamrater, vi arbetar framåtdrivande och verkligen med respekt för varandra. Det gör en samtidigt “bortskämd” för man får för sig att alla andra i andra avdelningar arbetar på samma sätt.

I helgen träffade vi några “arbetskamrater” (vill inte lämna ut någon, måste vara lite hemlighetsfull med namn) och möttes av personer som tilltalade varandra med “var nu tyst”, “det har inte du med att göra” och “nu får du väl ge dig”. Så pratar vi ALDRIG med varandra i vår avdelning, och det kanske är hemligheten att vår avdelning faktiskt är en av de mest framstående i Skåne?

Jag är en skrivande person (märks det?) och har med anledning av helgens misslyckade möte gjort skrivelser och känner mig helt nöjd med resultatet. Det är väldigt skönt att kunna hantera språket, det är en maktfaktor i sig.

Att sitta i möte med personer som man tycker illa om, och i stundens ingivelse hitta rätt ord och få sagt allt man vill ha sagt är riktigt svårt. Att däremot sätta sig vid datorn och formulera alla de där orden till en litterär käftsmäll, det är min grej.

Man önskar bara att det inte skulle behövas.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *