Mer från igår

Efter begravningen igår var jag inbjuden till min gamla gymnasieskolas 50-års-jubileum. Jag var ombedd att skriva en episod med något från gymnasietiden till jubileumsboken som getts ut.(Har dock inte sett det färdiga resultatet ännu)

Jag sminkade över de svullna rödgråtna ögonen i bilen dit, och berättade för mina bordskamrater på lunchen hur läget var. Det var bra att ha något annat att tänka på en stund. 

Det var fantastisk musikunderhållning och flera bra (dock några lite för långa) tal, (när man håller tal måste man ha mätt tiden innan, och man bör ha en förnimmelse av hur mycket tid man kan ta i anspråk, många missar denna lilla detalj och det blir långrandigt…)

När kören sen sjöng ”Circle of life”, vilket var samma sång som begravningsgudstjänsten börjat med tidigare på dagen, brände tårarna igen. Jag ville inte sitta på ett glatt jubileum och gråta, det hade inte ens gått att förklara, jag gick ut och åkte hem. Jag var tvungen att träffa mina barn efter denna intensiva dag.

Det var annars riktigt kul att träffa min studievägledare,(hej Bertil om du läser det här!), gamla klassföreståndare, min historielärare (det har fixat sig, trots att jag bara fick en 2:a i historia av honom faktiskt!) och han kom tydligen ihåg mig tydligt för han sa ”Hej Anette Persson!” (hette så då. Är det bra eller dåligt att han kommer ihåg mig? Ingen aning)

Min gamla idrottslärare var också där. Hon ser nästan likadan ut nu som då för 24 år sen, imponerande. Idrott är nog rätt bra ändå! Hon och jag på bilden.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *