Min inställning till…

…telefonförsäljare som yrkesgrupp råder det väl ingen tvekan om bland läsarna av denna blogg. Ja, det är bra att ungdomar har jobb och allt det där, men finns det inget sätt att slippa att de ringer just mig? NIX funkar inte om man har registrerat företag, och ibland inte ändå, de börjar förklara att det är en “gratistjänst” och göra utläggningar omvarför de ändå ringer.

Jag jobbar oregelbundna tider, vilket gör att jag också sover på oregelbundna tider. Har jag jobbat eller ska jag jobba natt sover jag på dan, men vill ha telefonen på om det är något med barnen.

Idag ringde de från Fonera (?). Jag förklarar att jag vill bli struken från deras register, att jag inte vill bli uppringd av telefonförsäljare.

-Jag är ingen telefonförsäljare, jag ringer om ett erbjudande! Du kan få sänkt din fasta telefonavgift från 213 kr i månaden till 119, som du redan idag har via det statliga telefonnätet. (Du hör att jag trots allt lyssnade;) Där sa jag “vad bra men nej tack, hej hej”

Hade jag haft ork, tid eller lust skulle jag ringa upp igen och fråga vad de är de vill. Är Telia och Fonera samma bolag? Statliga telenätet delas väl av flera, men bolagen skiljer väl sig? Man får väl räkning det står Telia på? Alltså, om Telia vill sänka mitt pris kan de bara göra det, de behöver inte ringa och fråga, och annars innebär det ett byte av bolag vilket jag inte är intresserad av, och då ÄR DET TELEFONFÖRSÄLJNING.

HUR kan jag slippa? Genom att skicka hotbrev om att lägga nyårsraketer i deras brevlådor?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *