Min katts fästman

Det är lite som teater vissa kvällar. Grannens katt kommer på besök, sätter sig i fönstret som för att kolla om vår katt kan komma ut och leka, och strålar upp när vi öppnar dörren för henne.

Hon är äldre än han, hona, och han befinner sig på hennes revir. Allr detta vet han, men mopsar upp sig ändå ända tills hon kommer fram och nosar och fräser till mot honom. Då blundar han, gör sig liten och går och sätter sig under en stol och ser ödmjuk ut. “Ångrar du dig sitter jag här, ok?” ser han ut att tycka. Eller gömmer han sig bakom en kruka eller muren och tittar fram lite försiktigt. Same procedure as every day, James.

Vår katt är en liten sak som alltid sett ut som en kattunge, men hon å andra sidan spänner upp sig och liksom skrider fram som en lucia, eller sätter hon sig och “tittar över glasögonkanten” på honom, eller ser ointresserad ut och kollar helt andra saker i trädgården. Inte en chans att han för ett ögonblick ska tro att han har en chans på henne. Hon är intresserad, han är intresserad, men de fattar inte varför eftersom de båda är kastrerade.

Stackare;)

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *