Mr Hycklare: Jan Emanuel

”Jag skulle vilja ställa den hycklare mot väggen som inte hade tagit chansen att tjäna pengar om situationen fanns” och uttalandet
-Tacka fan att jag försöker sko mig-det ligger i företagets kultur. Förlåt men jag är företagare.

Klippte ut ett uttalande ur ”Riksdag och Departement” 2005, som jag reagerade på av samme man. Jag citerar:

-Ska du vara pappaledig?

-Vi kommer att köra så jämt det går beroende på arbetssituation och livssituation. Vi har inte bestämt exakt ännu, men det är osäkert om jag kommer att vara hemma före valet.

Förslaget om tredelad föräldraförsäkring tycker han är utmärkt.

-Jag hade inte kunnat komma på det bättre själv!

Hm.

Tillhör man ett parti med en socialistisk värdegrund men lever motsatt mot vad man predikar, så blir pratet väldigt tomt. Hade han varit moderat i själ och hjärta hade han inte behövt ringa jourhavande präst eller psykjour. Det hade varit helt i sin ordning att hyra ut vad som helst till vilket pris som helst och bli hur rik som helst och svina bort pengarna om han velat det.

Om han tycker att regeringen ska stifta lagar som inte ger familjer val likt det han själv vill ha, att anpassa föräldraledigheten efter hans arbetssituation (i hans fall satsa på jobbet inför valet och köra så jämt det går beroende på arbetssituation). Varför ska inte alla familjer ha den möjligheten?

Om det hade passat vår familj bäst, tror han inte att vi kunnat ta det beslutet då? Vet staten eller den lilla familjen bäst hur just vår situation ser ut? Snacka omyndighetsförklaring.

Småföretagarföräldrarna? Kunderna väntar inte, är det bättre att ha en arbetslös förälder som varit tvångskommenderad hemma eller en som driver ett företag? Är tvångskommenderade föräldern en glad förälder?

Tony var hemma mer än jag, jag hade bara 6 månaders mammaledigt, och det passade vår familj. Och vi klarade utmärkt att ta det beslutet utan problem. men inte alla har det som vi, och hos andra passar inte det lika bra.

Nästa gång Jan Emanuel lägger förslag i sitt partis namn är det risk att man inte har tilltro att man vet vad han menar. Vem gynnas av hans förslag,  bara han själv eller dem han representerar?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *