Nästa gång vi har turbulens

Någon gång kommer det öväntad turbulens, då märker man att det skakar, och sen sätter kapten på skylten med säkerhetsbältet. Inte alltid märks det lika mycket framme hos dem som bak hos oss, och då ringer vi fram och säger att vi gärna vill ha ”sign”, för att inte riskera vår eller passagerarnas säkerhet.

Andra gånger vet piloterna i förväg att vi kommer att flyga in i turbulent luft och sätter då på skylten innan det märks, men då verkar passagerarna inte riktigt tro att det är allvar. De kanske tror att kapten sitter och inte har nåt att göra utan sätter på skylten för att” det ska hända nåt”? ( obs sarkasm)

Då struntar många i uppmaningen att spänna fast sig, och går omkring eller ställer sig i toakön.

-Var snäll att sätt dig ner, vi kommer in i turbulent luft.

-Jag känner inget. Och jag ska bara på toa.

Igår annonserade vi 4 gånger (på både skandinaviska, engelska och kinesiska) att de skulle sitta fastspända, men de verkade inte lyssna utan smet in på toa ändå.

Jag går inte omkring och riskerar bryta nacken i en luftgrop, jag ska också sitta om skylten är på och det gör jag också när jag fått undan tunga drinkvagnar etc.

Jag fick dock en idé igår när jag hört motsvaret ”jag ska bara på toa” fem gånger, hur annonseringen kan låta nästa gång:

”Mina damer och herrar, vi kommer nu flyga genom ett turbulent område med luftgropar. Vi ber således samtliga passagerare ta sig till toaletterna eftersom det är det enda området på planet som inte kommer drabbas. Alla som sitter på höger sida går till de högra toaletterna och de på vänster sida till de vänstra. Lycka till till er som får plats, och tack för att ni flög med oss, till er andra”.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *