NIX

Anmälde mig till NIX-registret redan för ett par år sen. Jag var in i bänken trött på erbjudanden om Handarbetsklubbar och brevmärken i alla opassande lägen, och jag kände uppgivenheten redan efter första klämkäcka falsettpresentationen.

Jag vet, de gör bara sitt jobb, och jag tycker synd om många som jobbar med telemarketing, jag antar att de i egenskap av telesäljare inte har alltför kul på jobbet alla gånger. Men. Jag tycker att det är ett intramp i min integritet och i telefon måste man ju svara, jag kan alltså inte ens välja bort det på annat sätt än genom NIX.

Men.

NIX gäller bara privatpersoner, inte företagsregistrerade. Och deras favorit är absolut mobiltelefonuppringningar…

Flera gånger har jag råkat glömma stänga av mobilen när jag varit på destination på långflygning, och det kan tyckas är mitt eget fel-men hur kul är det att bli väckt av telefonförsäljare 03 på natten i Seattle? Inatt sov jag dåligt och sov således länge idag, eller rättare sagt, hade tänkt sova längre, om inte jag blivit väckt av telefonförsäljaren som precis som sina 15-20 kollegor senaste tiden erbjuder mig företagsabonnemang istället till mina telefoner.

Idag började jag argumentera och var dessutom något irriterad, annars brukar jag faktiskt försöka tänka på att det sitter en levande människa på andra sidan tråden som också förtjänar ett gott bemötande. Han argumenterade tillbaka efter sina listor och hörde inte mina NEJ TACK och får det skriftligt här och nu:

Kära unga herr telefonförsäljare

Om jag, som du mycket riktigt vet namnet på du upprepade det flera gånger, säger nej tack i första meningen till ditt erbjudande och förklarar att jag redan fått liknande erbjudande 20 gånger innan och också tackat nej, så kan du vara helt säker på att jag står till mitt ord. Jag behöver heller inte höra varför ditt erbjudande från ditt telefonbolag är bättre eller hur lite ni annonserar i jämförelse med alla andra telefonbolag, jag är inte intresserad. Och säger jag det, kan du lita på det. Ändrar jag mig ringer jag dig, ok?

Med vänlig men lite irriterad på din trögfatthet hälsning

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *