Nostalgisk

Klart man ska vara en aning nostalgisk när man har bröllopsdag.

Vi satt med varsitt glas rödvin och svällde efter middag och hemgjord äpplekaka och sjöng med i Ovan där på Allsången och gissade mördare i Morden i Midsomer. 

Så ska Barnabys dotter gifta sig, och Barnaby kommer försent!!! Vilket sammanträffande ! Det gjorde ju Tony också på vår bröllopsdag!

Hör här: jag åkte i en vit bil till kyrkan, Tony i en svart. (Har ingenting med historien att göra, jag har bara druckit lite vin och tycker det var lite gulligt att tillägga i denna nostalgi-berättelse).

Tonys lillebror- som vid tillfället övningskörde- var chaufför till Tony, och råkade väl hamna just bakom en polisbil. Alltså, med grön övningskörningsskylt bakom en polisbil trampar man inte på gasen en midsommareftermiddag, hur bröllopsklädd man än är.

Jag stod i vapenhuset och väntade otåligt, klockan passerade 16, och blev närmare tio över.

-Det har ju hänt att brudgummen fått kalla fötter och avvikit, sa kyrkovaktmästaren.

Det är bara ren och skär tur att han fortfarande har sina framtänder kvar kan jag säga. Men OM nu han hade fel och Tony skulle dyka upp ville man ju inte ha blod på den vita klänningen denna heliga dag.  

Tony dök upp.

Prästen hade glömt stänga av mikrofonen och skrek ”SKYNDA DEJ” så hela församlingen i kyrkan fick hålla för öronen när det tjöt i systemet, och Tony sprang så den nykrattade grusgången upp till kyrkan nästan började ryka.

Han och prästen hade förresten slagit vad,  och Tony skulle få 100 spänn för varje sekund han dröjde med sitt ”ja”. Jag tror Lars (prällen, en god vän till oss) blev skyldig 150 eller nåt, men de drack några öl ihop veckan efter.

Och sen levde dom lyckliga i alla sina dar.

(Eller tja, det gick väl lite upp o ner som för alla andra, men mest upp. Och nu orkar bruden inte skriva mer just nu, för det finns fortfarande vin i glaset, och bröllopsdagen är inte slut. Blink, blink.;)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *