Nu bor här 2 elefanter

Jag vet egentligen inte var den där elefanten kom ifrån från början. Jag tror det var någon som gjorde en förrådsstädning och som hade den som ”skämtvinst”, men nu har den fått följa med resten av årens släktträffar med samma syfte. Och blivit kultförklarad på köpet.

Alla tittar på elefanten och tänker *puh*-tur den inte bor hos oss.

Som sagt anordnades inga tävlingar igår (någon uppskattade detta tilltag, någon blev besviken, that´s life) och därmed trodde jag elefantens boende var säkrat åtminstone ett år till, och det var inte i detta huset.

Jag misstog mig. Elefanten hittade sin väg till Ramlösa ändå, och intet ont anande låtsades jag inte om kommentarer som ”…men ser det inte ut som det står en elefant i rabatten där borta?”.

Jag for upp ur stolen och gick omkring vid rabatten medan jag upprepade ”Elefanten? hallå?” (Nej, jag hade faktiskt inte druckit av vinet än vid det laget även om kanske grannarna såg mig från sin trädgård och kanske undrade om de skulle ringa efter nån från psykiatriska kliniken).

Jag hittade den så småningom, under en av tulpanerna i en annan rabatt. Jaja. Den får väl bo här då. Ett år. Max. Sen ska den flytta. Det gjorde jag helt klart. Men. Så fick jag ytterligare en liten hint.

-”Visst har den en bortglömd kompis också?”.

Så kom jag på att vid förra träffen, som jag missade för att jag jobbade då, så var det något ljushuvud som hittat ytterligare en elefantpjäs på nån loppis som också plötsligt var med i vandringsvinstsamlingen. Den var om möjligt ännu mer grotesk. Och även den har smugglats in till vårt hem för att inte elefant 1 ska känna sig ensam, tydligen.

Jag har hört att det finns plastelefanter som har 2 meter i manken man kan köpa som trädgårdsprydnad. Jag har lastbilskort, och det kan tänkas att jag äntligen får nytta av det när jag ska transportera den till någon närstående kusins eller syskons trädgård inom närmaste året? *fniss*

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *