Nu har de förstått

Vi ska den 1 juli överge vårt gamla poängsystem som reglerade arbetstiden för oss flygande personal.

Poängsystemet och avtalen mellan arbetsgivare och fack är olika saker det ska sägas, men annars är min omedelbara grovt sarkastiska reaktion:

“Nu har även EU (?) förstått hur bortskämd flygande personal i verkligheten är. De nya reglerna innebär att vi får arbeta 60 timmar per 7 dagar, sen har vi rätt till 36 timmars vila. Men sök er till flygjobbet vänner! Det är glamoröst, man får gå i uniform, man får bo på hotell de timmarna man ska vila ner, och man får hela tiden höra hur bra man har det och hur bortskämd man är”

Jag är glad att jag arbetar i ett företag som har skrivit kollektivavtal som förstår att personalen inte är “fit for flight” om man arbetar 60 timmar på en vecka. För vet du vad?

När du köper en biljett med lågprisbolaget från Irland, så har de inte tecknat kollektivavtal, utan detta är i högsta grad deras verklighet. Undrar hur de lyckas anställa dessa övermänniskor.

Jag trivs fortfarande. Den dagen jag inte gör det längre slutar jag. Då ska jag jobba nånstans där folk har förståelse om det skulle bli strejk;)

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *