Ny på jobbet

Man skulle kunna trott att det var min första dag nånsin på jobbet igår.

Nästan 4 veckors ledighet befrämjar inte hjärncellernas utveckling. (Nä, jag hann ju inte ens läsa mina böcker som tänkt. Det blev mest bygga/städa. Typ.)

 Som tur är vaknade säkerhetstänket tidigare än den andra delen av jobbet: -serveringsdelen.

Jag räknade maten när cateringkillen stod bredvid och siffrorna stämde inte med dem på mina papper, vilket jag påtalade. Han visste inte, han bara lastade, och bad mig snacka med markpersonalen. Det gjorde jag, hon sa att siffrorna stämde i datorn, men resten av maten var spårlöst borta.

-Vi kör, sa jag, så använder vi returmaten och beställer ny från luften som får lastas på destinationen, vi ska iväg på tid!

Jag bad marktjejen göra beställningen, men för säkerhets skull snackade jag också med piloterna som skulle dubbelchecka att det blev beställt.

Jag tror 3 minuter förflöt innan jag gjorde upptäckten. Bakom matvagnen med de 11 stod en matvagn till med resterande 11.

Öhhh. Jag har flugit i 23 år och missade att kolla en av de enklaste saker i världen, om det står matvagnar i båda leden…Irriterande att göra så dumma fel. Förutom att reta sig på mig själv retade jag mig också på att alla 22 inte var lastade i samma vagn (det får plats 56 i samma vagn) utan i två vilket är onödigt och bäddar för missar för folk som just haft semester 😉

Beställningen avbeställdes och ingen skada var skedd, förutom att jag ältade det lite extra med min kollega. Mest för att han skulle säga ” Äsch, det var väl inget. Alla kunde gjort det”. Det sa han också. Skönt med förstående kollegor.

Dock ringde han strax innan landningen och undrade:

-Har du lämnat Cabin clear?

(”-Har du lämnat Cabin clear?”. Tror han jag är helt ny på jobbet, eller? 😉 )

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *