Perfekt alibi för fusk?

http://www.expressen.se/Nyheter/avslojar/1.1855063/transport-upprorande-med-spioneri

Kom när du vill och gå hem när du vill till och från jobbet, vi betalar dig detsamma och litar på att du tar ansvar, utan krav på prestation.

Nä.

Människan har alltid och kommer alltid ta ut svängar eller testa gränser. Går det att tjäna lite extra till mig själv så vill jag gärna det, men gärna så mycket som möjligt för så liten ansträngning som möjligt. Och den där moralen och det sunda förnuftet är personligt, gränserna är inte desamma för alla.

Alltså stiftas lagar, för att vi ska vara någorlunda överens, och så ser vi till att det finns kontrollinstanser som kontrollerar att lagarna följs. Och så kommer vi på att inte ens det funkar eftersom de som ska kontrollera lagarna okså är männisor och tolkar lagar olika…punktpunktpunkt.

OM det stämmer att någon på arbetstid med arbetsgivarens utrustning skor sig själv genom att stoppa pengarna i egen ficka kan man väl tycka att det är ett glasklart fall av bedrägeri. Liksom de falska insamlingarna till Haiti eller af Donners attesteringar för att omfördela välgörenhetspengar till sig själv.

Någon skrev i en kommentar om att det minsann fanns chefer som fuskade också. Jag har aldrig fattat den sortens kommentar. Menas det att man alltid vid alla tillfälle har perfekt ursäkt att fuska? Det finns alltid andra som är värre?

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *