Rekommendation: skräddare

Ska du till Phuket och Karon Beach i vinter? Vill du sy upp något snyggt?

Det går 13 skräddare på ett dussin, och när man står utanför butikerna ser det ganska lika ut. En hel kostym kan man på vissa håll få uppsytt för 100 dollar inklusive ett par skjortor, står det på handskrivna skyltar utanför ingången.

För några år sen var vi i Phuket och valde den skräddare som inte stod som en annan inkastare vid ytterdörren och berättade hur billig han var. Vi var också mycket nöjda med resultatet, och Robby och hans fru Dao kom att bli en kontakt vi lärde känna lite mer.

Året efter kom Robby hit och tog upp beställningar hos våra vänner när han var i Skandinavien på businesstrip, och skickade sen kläderna med DHL. Det mesta passade perfekt, men självklart är det mycket lättare när man är på plats och kan prova.

Robby har också berättat om kommersen bland skräddarna, och varför vissa syr så väldigt billigt. Rispapper istället för foder till exempel gör plagget ok ett år max, sen smulas det sönder. Arbetskraften är väldigt billig, det är materialet som skiljer sig åt, och ska du ha bra material går det inte att sy en kostym för 100 dollar, säger han.

Jag fick mejl av honom idag, han har flyttat sin butik till Hotel Centara Resort i Karon Beach, och går du dit så hälsa från mig och berätta att jag rekommenderat honom så får du bästa pris direkt och behöver inte pruta. Du kan också vara säker på att han har bra kvalitet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *