Röda mattan utlagd

När jag varit ute och handlat lite nödproviant på Carrefour i Tokyo (när man vaknar mitt i natten och är dödshungrig är det bra att ha nåt att stoppa i munnen så man kan somna om. Kissa-äta-sova, helt enkelt) så var röda mattan utrullad vid hotellet. Det var avspärrningar och massor med människor som väntade med sina mobilkameror.

Jag antog att det inte var på mig de väntade;), men undrade om jag kunde gå in överhuvudtaget, tänk om jag hamnade mitt i ett bröllopsfölje med nån japansk kändis?

Det gjorde jag inte, och jag frågade heller inte förrän följande morgon i receptionen om de kände till vilka alla väntat på.

-Do you speak English?

-A little.

-Yesterday a lot of people were waiting with cameras outside the hotel, who were they waiting for?

-Camera?

-Yes, they had cameras…

-Hotel shop. You buy camera hotel shop!

-No, no…yesterday…eh…Was there a wedding at the hotel yesterday?

-Wedding.

-Yes? Was there a wedding?

-Wedding.

Han började titta i sina papper och jag undrade om det var en kompis till Rain man som repeterade alla ord han kunde på engelska, men insåg att jag höll på att orsaka att han tappade ansiktet på asiatiskt maneér för att han inte förstod vad jag sa, och det vill man ju inte. Så jag tackade så mycket och sa att det var ok. Och så gick jag.

Jag fick veta dagen efter att det var ett känt baseball-lag som alla väntat på. Min kollega hade åkt samma hiss som dom.

Inget kändisbröllop alltså. No wedding.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *