Rot är bra

Tänker på vad många förbättringar vi gjort på husen tack vare Rot-avdraget. Sånt som inte hade blivit gjort annars.

Den meningen är nog den viktigaste just med Rotavdragsdebatten, det är arbete som skapas som annars inte hade gjorts. Det handlar inte om vad den som köper tjänsterna har i inkomst i första hand, det handlar om hur många arbetstillfällen och många skattekronor som kommer in som annars hade hamnat i bästa fall i någon svartjobbares ficka, annars ingenstans eftersom det inte konsumerats på husförbättringar.

Att renovera husbeståndet i Sverige är dessutom bra, och sen Timell som föregångare startade vågen av heminredningsprogram som sen följde har det renoverats badrum, kök och dränerats som aldrig förr. Och tack vare att vi vanliga icke-händiga, tror att vi kan själv,- så har hantverksbranschen fått ett uppsving även i genren ”ställa allt tillrätta som privatpersoner trodde de kunde”.

Tony är händig, vilket jag tycker är väldigt sexigt med tanke på att jag inte är det. Jag vet att det handlar mycket om att ha rätt verktyg i handen (utan att för den skull förminska hans insatser). Jag har dessutom ingen tillit till mitt ögonmått, inte heller räcker självförtroendet till att borra hål i väggar eller möbler, utan jag blir just sådär feminint handlingsförlamad som karikatyren av en feminin handlingsförlamad kvinna kan vara.

Innan vi flyttade ihop var det annorlunda, då blev man ju tvungen. Kommer dock ihåg en gång jag hållit på med några beslag till ett drängaskåp jag köpt och fraktat hem från loppisen (jag är inte rädd att bära och göra rent…) när en manlig vän hörde mina svordomar och ett uppgivet stön.

-Du måste ha en mindre skruvmejsel, sa han.

-Måste jag visst inte, det ska gå, sa jag.

Sen sa han åt mig att ta en kopp kaffe medan han fixade det på 6 sekunder (med en liten skruvmejsel) och kanske var det då mitt dåliga självförtroende grundlades, vad vet jag. Sen dess har jag i alla fall inte dragit mig för att be om hjälp till arbeten något större än ”små”. Monteringar av IKEA-möbler tex. Det klarar jag.

Fast ibland när jag är lat iklär jag min mest sårbara kvinnoröst och lägger huvét på sned även då.

Kvinnans list du vet.( list. haha)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *