Ryktesspridning

Fick just veta att det går rykte om mig och min blogg på min arbetsplats. Lika bra att mota Olle i grind innan det tar för stora proportioner. Ryktet lyder ungefär:

”En kapten har blivit skitförbannad för att jag har lagt in bilder på honom från poolen på hotellet i Bangkok utan hans tillåtelse, att jag ska ”passa mig jävligt noga” och att min arbetsgivare är efter mig.”

Ok:

1) Jag frågar ALLTID personerna jag tar bilder på om det är ok att jag lägger dem på min blogg. Får jag nekande svar respekterar jag det till 100%. Jag lägger dock inte in alla bilder jag tar, och det ska också tilläggas att det nästan ”krävs” att man följer min blogg regelbundet för att se helheten. Ser man bara bilder på mina kollegor eller mig vid någon pool får man fel uppfattning om jobbets karaktär. Det är sylten på grädden, men poolen är inte vad vi ser dagligdags. Det skriver jag å andra sidan om. Fast det krävs ju att man läser det då förstås, och inte bara kollar bilderna;)

2) Min arbetsgivare är i högsta grad införstådd med mitt bloggande. Jag skriver ALDRIG något negativt om min arbetsgivare av två anledningar: man biter inte den hand som föder en och skulle jag någongång tycka något negativt är det så internt så det har inget allmänintresse. Det är dessutom kortvariga gnällande som schemafrågor eller tvångsutlagd semester, men vilken bloggläsare skulle ha nöje av att läsa det? Jag är tvärtom väldigt stolt över både mig, mitt jobb och min arbetsplats, märks inte det?

3) Om denne kapten finns i verkligheten som känner sig utsatt vill vara vänlig att kontakta mig, så kan vi räta ut de eventuella frågetecken som finns. Jag tror nu inte det, utan jag tror det är en fjäder som blev en anka, men jag vill absolut inte att någon ska tro annat än att jag är mån om att hålla god ton, både mot kollegor och arbetsgivare.

4) Rykten stämmer väldigt sällan med verkligheten. Glöm inte det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *