Senast var 2004

Då hade jag nån typ av 40-årskris och trodde jag kunde hoppa hinder med min dåvarande häst. Sist jag gjorde det annars var jag 17 år och red ponny, men hur svårt kan det vara liksom?

Jag hoppade två hinder, sen sa jag till min kompis:

-Bara en sista gång, höj hindret lite!

Det var skymning, jag gav hästen fel kommando (eller inga alls?) och hon hoppade av ett galoppsprång innan jag räknade med det. Jag flög i backen och landade på ryggen.

Reste mig upp men kunde inte sitta upp, det fullkomligt högg i ryggen, så jag fick leda hästen tillbaka till stallet. Jag hängde upp skyddsväst och hjälm och insåg att jag nog behövde kolla med farbror doktorn och tänkte köra till sjukhuset själv när min kompis stoppade mig och tog befälet över körningen.

-Tänk om du svimmar av smärtan medan du kör? JAG kör dig.

Man vill ju inte vara till besvär, men mina protester överröstades och det var nog tur. Jag kunde knappt komma in i bilen, än mindre ur när vi väl var framme. Jag blev lagd på bår och min kropp skakade okontrollerat utan att jag kunde göra någonting.

Jag blev röntgad men inget var brutet, bara en stor blödning i ryggen som gjorde mig orörlig, så jag fick stanna över natten på sjukhuset. Doktorn sa att jag skulle räkna med åtminstone ett par månaders rehabilitering.

Efter tre veckor var jag tillbaka på jobbet. Jag var hos kiropraktor, jag var hos akupunktör och på massage, och tre veckor räckte med de behandlingarna. Men tre veckor stillasittande var inte enkelt alls. Dels för att jag har mycket energi, men barnen krävde också mer uppmärksamhet och en rörlig mamma då.

Sen dess har jag inte haft så här många sammanhängande sjukdagar. Jag är nu inne på min 13:e dag då jag inte är ok. Det har varit bättre vissa dagar så jag har jobbat, men sen kommer det en ny släng. Men känner man sig bra finns ju ingen anledning att ligga i en säng eller i soffan. Då skulle man ju kunna ligga där jämt om ifall?

Jag vill verkligen bli frisk nu, så jag är beordrad att ta det väldigt lugnt tills jag känner mig helt frisk + en extra dag.

Svårt. Svårt. Svårt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *