Shoppingtips Peking

Jag gör för det mesta samma ”runda”. Vi har bara några få timmar, och det tar alltså tid att shoppa i Peking med alla turer kring prutandet. Därför väljer jag det som är enklast (nämnde jag jetlag och nattflygningen dit?).

Jag brukar åka till Pearl Market. Marknaden har fått ett ansiktslyft och renoverats senaste året, och det är enkelt där eftersom vi blir igenkända av försäljarna. De vet att vi kommer tillbaka, och de vet att vi tar tillbaka dåliga grejor. Där känns det således ok att handla, de verkar ärliga och kan tom säga ”ta inte den, den är inte så bra i kvaliteten” om man tittar på någon speciell vara. Säljarna som känner igen oss ger också rätt pris direkt, så är det enklast för alla. Man går också tillbaka dit där man slipper pruta oftast av samma anledning, det är en god cirkel.

Vid Pearl ligger det också en leksakbutik som även säljer tex Inlines och Skateboards, om man nu skulle orka släpa på det. Hyfsade priser, men svårare att veta om hållbarheten är ok.

Därefter brukar jag åka en sväng till New Market eller ”Yashow”. (Jag hälsade ju på Lena och Thomas som också bloggar, när de bodde där, och Lena pratade om Yashow som jag aldrig hört talas om. Inte förrän vi åkte dit och jag förvånat insåg att det var samma marknad med olika namn förstod jag att jag i realiteten inte missat nåt;)

Det är en trevlig marknad, hyfsat utbud och trevligare säljare än på Silk Market, dit jag praktiskt taget aldrig åker längre. Det är alldeles för aggresivt för min smak, jag tål inte när de hänger i mina armar och hindrar mig från att gå mot utgången utan till varje pris ska sälja. De börjar alldeles för högt och prutningen tar alldeles för långt tid.

Å andra sidan, har man tid och kan nonchalera dem och sättet de jobbar, så har Silk nyare mode och bra kvalitet generellt. Man hittar roliga saker och läckra designade kläder, och det är stort. Många våningsplan och tätt mellan stånden.

När jag shoppat ett par timmar känner jag mig helt färdig, jag kan inte ta ett enda beslut till eller höra en enda gång till att varan finns i många storlekar och många färger och att jag ska få ett bra pris. Jag orkar inte höra, om jag inte håller med om att det är ett bra pris, att den är i mycket bättre kvalitet än alla andra. Jag lämnar och åker på massage på mitt favoritställe Taipan.

Fotmassage 1,5 timme kostar runt 160 och en helkropssmassage på en timme kostar ungefär 450. Inte det billgaste stället, men det bästa, tycker jag. De är duktiga och utbildade.

Jag somnar alltid under massagen. Det händer att man vaknar till av antingen de egna snarkningarna eller en prutt flygluft, men massörerna verkar ta det med ro.

Själv låtsas jag inte om det. Bara råkade. Liksom. *host* 

  

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *