Slängd likör

Vi har matkällare.

Vill du nu stöna ett avundsjukt “åh” är det helt ok.

Modernare hus byggda efter -72 har oftast inte matkällare, men vårt från  -82 har kvar den lilla lyxen, de som byggde detta hus har fattat vitsen med utrymmen “bra-att-ha”.

Vi är sällan i vår matkällare ska sägas, det är för att hämta ett paket kaffe (köper massor när det är extrapris) eller nån Ramlösa från läskbacken eller kanske nån flaska vin då och då. Men nu på vintern är det så kallt där så man tar vad man ska eller sätter in vad man ska och så sticker man snabbt därifrån.

Fast…så är det hela året, inte bara nu på vintern ska jag vara ärlig och erkänna. Det märkte vi nu när vi tog på vinterjackor och handskar och städade ur där nere.

Jag hade visst köpt likör och annat som vi glömt bort att vi hade, och det var bland annat två äldre flaskor Baileys som fick bli vaskdryck istället för avec, grädden härsknar när den blir gammal.

När jag stod där i tax-freen verkade en liter Baileys för 150:- döbilligt, likaså nummer två eftersom jag ganska snabbt glömt att jag köpt den första. Idag är det bara 300 i sjön, kan man säga, bildligt o ordligt.

 Och vad ska jag med 3 flaskor vodka som jag inte ens tycker om? Dom köpte jag till midsommarfirandet förra året, men vi drack bara Skåneakvavit till sillen…(Hur räknade jag, 3 liter till 10 vuxna…?)

-Vi får ha en fyllefest, sa jag.

-Vem i vår bekanskapskrets skulle vilja komma på det? svarade Tony.

Vi sätter upp en lapp vid affären. Där finns några jag vet kan tänka sig komma. Friends-to-be, så att säga.

Jag har haft bättre ideér;)

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *