Snacka om framförhållning

Jag har i hela mitt liv levt med kort och kompakt framförhållning. Som reseledare visste jag mina resor några veckor fram i tiden, men det kunde ändras efterhand och det var bara att skriva in ordet “flexibel” som mellannamn i passet.

På flyget är det inte annorlunda, jag har mellan 2-6 veckors framförhållning och planering, mer än så går inte för jag har inte schema längre. Ett tag jobbade jag visserligen i fast grupp när jag just börjat flyga, 5 jobb 4 ledigt. Det blev för några år sen 5 jobb, 3 ledigt med bibehållen lön, så vi jobbar ungefär 30 dagar mer per år nu. (Det var otroligt lyxigt och kanonförhållanden då. Men världen har förändrats i de flesta branscher, nån som inte fått sämre fåörhållanden arbetsmässigt räck upp handen)

Nu jobbar jag ju inte bara på flyget längre, utan håller även föredrag och skriver, och kombinationen är inte alltid helt enkel. Jag måste alltid förklara varför jag inte kan lämna besked om föredragsbokningar så långt i förväg men att jag ska försöka lägga in om komp 3 månader innan.

Har nu börjat få förfrågningar om föredrag i november, och senaste samtalet gällde bokning för januari 2010. Programbladen ska på tryckning och bokningsansvariga behöver besked.

Hoppsan, vem vet om man ens lever då, är min första tanke.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *