Snart

Den 8/6 läggs medlemsbloggarna ner, tyvärr.

Jag kommer tydligt ihåg 2006 när jag råkade klicka fel och hamnade på bloggsidan av misstag, utan att helt veta vad en blogg faktiskt var. Det var som att läsa någons dagbok, men skribenterna hade ju lagt in allt på nätet för att läsas, så samvetet tyngde inte det minsta;)

Tyckte det var lite spännande att starta blogg, som från början var anonym, men sedan helt öppen. Jag blev ganska tidigt hedersamt lagd som puff och det kändes roligt att bli uppmärksammad.

Min blogg kommer vara kvar på Expressen i något format, jag vet ännu inte exakt hur den kommer se ut. Jag kommer fortsätta skriva mina betraktelser utifrån min profession, och parallellt kommer jag skriva på www.anettejernstrom.se/blogg (som jag hann starta innan jag fick veta att denna blogg skulle vara kvar). Ibland kommer de vara lika, ibland kommer det vara mer flyg på den här bloggen och mer privat på den andra.

Dessvärre har jag inte de senaste dagarna kunnat ladda upp bilder här, men det kommer!! Och förhoppningsvis kommer nya bloggen även kunna kommenteras utan medlemsskap, och i och med det kunna undvika anonyma kommentarer.

Jag har haft några bittra läsare genom åren men desto fler fantastiska människor som också blivit nära cybervänner. Några har jag haft nöjet att träffa i verkligheten, ibland ombord. Hoppas ni finns kvar och att ni fortsätter klicka upp www.expressen.se/resor för att hälsa på!

Varför jag tycker så illa om anonyma kommentarer har jag tidigare skrivit spaltmeter om, men kortfattat handlar det om att jag vill veta vem jag pratar med, i cybern liksom i verkligheten. Om någon har en åsikt inom den bransch jag jobbar, har det betydelse om det är en 50-årig pilot eller en 24-årig diskjockey som skriver den. Om man är väl förtrogen med rutiner och regler, eller man inte har en jäkla aning, det har betydelse för hur jag svarar. Det är helt enkelt mer tyngd i åsikten som har ett namn och titel bakom sig. Annars får man inta en mer ödmjuk hållning och erkänna ”Jag flyger inte så ofta, men jag undrar följande eller tycker följande…”.

Jag har legat på sjukhus många gånger. Det innebär dock inte att jag är förtrogen med läkarnas eller sjuksköterskornas arbetsvillkor per automatik. Vad jag kan göra är att fråga när jag är där om rutinerna, men jag kan inte läsa läkarromaner från kiosken och sedan skapa en verklighet efter det. 

Jag ska inte glömma kopiera bloggen, men vet inte om jag kommer ha kvar den i arkivet, det handlar om 4500 inlägg, inte säkert det går att flytta på ett smidigt sätt. I så fall kommer vissa dyka upp i kommande bok, men NÄR den kommer står skrivet i stjärnorna. Jag skriver sporadiskt när jag har tid, vilket jag tyvärr haft brist på senaste halvåret.

Nu är det godnatt för min del, har en extremt tidig väckning imorgon. Upp, ner,upp, ner, upp, ner,upp,ner. C U.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *