Snart kanske Tony tar svart

Tony tränar intensivt och pluggar intensivt.

På kvällarna ligger han i sängen med ett tummat exemplar av ju-jitsu-kompendiet och rabblar japanska namn och på natten helt apropå kan det komma ett ”os” eller ” Kubi Nage” i sömnen.

Jag som också tränar ju-jitsu (dock inte när lika intensivt som min make) vaknar och står redo bredvid sängen i försvarsställning och ska just slänga honom i denna Kubi Nage när jag ser honom i ryggläge i sängen i djup sömn. Jag kryper ner igen och vaggar mig rätt, likt ormen i Robin Hood på julafton, och sover snart sött tills det åter är dags för en O goshi, en Kote Mawashi eller en Ude Osae.

Jag borde vara vältränad som sjutton med all nattlig kampsport men känner mig mer och mer kutryggad och sliten.

Tonys kompendium som förklarar teknikerna till svart är som rena grekiskan och svenska språket i detta kompendium skulle kunna få vilken svensklärare som helst att gråta. Men så kom jag på att OM man kan ju-jitsu BEHÖVER man inte kunna vara så vältalig eller språkkunnig, man kan försvara sig på annat sätt än genom verbala diskussioner och debatter…(och skulle man nu behärska BÅDA sätten är det ju JÄTTEBRA:) )

Nåväl.

Klarar han sitt svarta bälte lovar jag sätta in nakenbilder på honom.

Åtminstone hans sixpack-to-come.

Eller…lovar och lovar…jag ska ha som ambition och målsättning att kanske överväga att visa bilder jag inte visat innan på någon del av honom.

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *