Spöken sätter skräck i flygvärdinnor

http://hd.se/helsingborg/2009/12/08/hotellspoke-satter-skrack-i-sas/

En gammal segdragen historia det här, och Grand är inte det enda hotell över världen som har rykten om sig att ha spöken på vissa rum. Senast häromdagen hörde jag om en besättning där kapten hade sagt lite klämkäckt vid hotelldisken vid incheckningen:

-Jag vet ju inte om det stämmer, men jag har hört att flera kollegor har svårt att sova här, det spökar visst…

Gissa om alla haft svårt att sova den natten? Spöken eller ej, det är inte det sista man vill höra innan man går till sängs i vilket fall.

På vårt gamla hotell i Ålborg gick det också en sägen att det bott en tyrann på våningsplanet vi hade våra rum för längesen som haft ihjäl massor med ungmöar, och att dessa nu gick igen på hotellrummen. Jag märkte aldrig nåt, men en kollega var helt skärrad vid frukosten en morgon eftersom hon blivit väckt flera gånger under natten av att ljuset tänts och släckts och att hennes necessär åkte i golvet några gånger oförklarligt.

Om det spökar eller ej är egentligen inte frågan. Den kommer vi nog aldrig få svar och bevis på. Jag har träffat fler levande spöken i mina dar än gengångare, och de levande har alltid varit värst, om man får skämta till det lite.

Saken är att det viktigaste i (inte bara) flygandes personals liv är SÖMN. OM någon som ska upp tidigt och flyga och ta hand om flygsäkerhet har legat vaken och lyssnat efter ljud, så påverkar det denne person på ett negativt sätt.

Grupptryck är förresten en stark företeelse. Fast det sa jag redan igår. Och kommer troligen säga igen en annan dag.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *