Svårstartad

Min pappa köpte en ny bil 1995, och var så glad för den. När han dog 2003 ställde min mamma den i garaget, men körde den aldrig mer.

Där har den sen stått sen dess, men hon har inte velat sälja den.

För ett halvår sen tog hon så ut den, startade den, och den fungerade utmärkt, och när nu min bil var på service lånade jag den av henne och skulle köra dottern till fotbollsmatchen idag på förmiddagen. 

Den startade inte.

Klockan var 10, tjejerna skulle mötas kvart över. Det var några kilometer härifrån, och det fanns bara en sak att göra, slänga oss på cyklarna istället. Träningsväskan trycktes ned i cykelkorgen med milt våld och så bar det iväg.

Herregud, hur hittar man dit när man inte kör bil? Vi kan ju inte cykla på ringleden?

Halvvägs i en uppförsbacke fick vi stanna, dottern fick astmaanfall och hade glömt sin medicin hemma, så 10 minuter försenade dök vi upp genomsvettiga och med antydan till solstingskänning.

Jag fick låna en bil av en annan mamma för att snabbt köra hem efter inhalatorn, och hann precis fram innan matchstart. Jag var på gränsen att dra ett andetag Bricanyl jag också, denna typ av söndagsmorgnar är inte min stil. Jag föredrar dem lugna, välplanerade och något mer avslappnade.

Matchen?

2-2!

Jag vågade till och med skrika “Kom igen” en gång idag. Jag brukar vara tyst och bita på naglarna annars. Det var nog cyklingens förtjänst.:)

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *