Svart bälte i shopping

Jag vet att flygvärdinnor generellt sägs ha “svart bälte i shopping”. Det ligger kanske något i det, men många gånger sköter man just ärendena på stoppen som man inte hinner hemma. Kläderna till barnen till exempel. De tog på sig vad jag lade fram och var tacksamma om de slapp gå med i affären och prova. Nu har det visserligen ändrat sig, nu har vi inte riktigt samma smak längre, så nu blir det istället dyrt när jag handlar kläder till dem jag gillar som de inte använder.

Shampo och andra hygienartiklar köper jag mest utomlands, och allt annat från pannkaksmix till bindor. Och på tal om det, det måste vara min största miss. (Förutom skorna jag köpte till svärfar i julklapp då, som visade sig vara en höger 42 och en vänster 44 )

Jag kom in på Costco (en storköpsbutik i bla Seattle) den första gången jag var där, och bara gick omkring och gapade över hur stora förpackningar det fanns och hur billigt det var. I kundkorgen lade jag en jätteförpackning med bindor, typ en årsförbrukning, som kostade en bråkdel av priset hemma. Jag bar ut den till bakluckan och när jag skulle packa ner den i resväskan tog den all plats, jag fick pressat in mina privata kläder och sen sitta på väskan, för att få hem alla bindorna.

Jag gick igenom tullen utan att bli checkad *pust*, (att prata mensvanor med tullpersonal eller prisläget på bindor i Skandinavien var inget jag längtade efter) och så kom jag hem där tre familjemedlemmar väntade i hallen.

-Mamma, har du köpt nåt till oss i Amerika?

-Ehhh, näe, asså, jag hade ingen plats i väskan…

Jag tror till och med jag har några paket kvar fortfarande, så klimakteriet kan vänta ett tag;)

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *