Sveriges bästa lussekatter?

Man kan köpa 4 för 35 på 7eleven.

Eller kan man lägga några timmar på att baka egna, och då skulle jag vilja rekommendera det här receptet:

 

Lussekatter

50 gram smör

0,5 ltr mjölk

50 gram jäst

1 tsk salt

0,5 msk socker

1, 75 ltr vetemjöl

1 påse saffran

125 gram margarin

1,5 dl socker

1 ägg

Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader. Smula ner jästen, häll i lite av degspadet och rör tills den är löst. Tillsätt resten av degspadet + salt, socker (0,5 msk) och 1,25 ltr av mjölet. Arbeta degen 4-5 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 tim.

Stöt saffran med en sockerbit i en mortel. Rör margarinet poröst med socker. Tillsätt saffran och ägget. Arbeta in saffransmeten i den uppjästa degen. Arbeta in resten av mkölet med spar lite till utbakningen.

Forma lussekatter. Jäs dem ca 30 min. Pensla med ägg.

Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter på 250 grader.

(Gå en extra promenad om du äter fler än 7.)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *