Tjäna pengar på Bill Gates

Det florerar mejlkedjor inom allt.

Ibland blir man glad när det kommer söta meddelanden med änglar och vänskapsbekännelser, men sen åker mungiporna ner en aning när man ser mejllistan. Man trodde för en sekund kanske att man var speciell och att avsändaren ansträngt sig lite för lilla mig, men så är det ett masssutskick till hennes 64 närmaste väninnor. ”Du är så speciell för mig…in my rectum” tänker jag. Är det menat till mig och har ett meddelande knutet till sig att ”Jag tänkte på dig när jag fick det här, det passar på dig” är det förstås en annan sak…:)

Så finns det utskick om att Carlsberg eller SonyEricsson gör en reklamkampanj, och deras sätt att visa sin uppskattning är att skicka öl respektive mobiltelefoner till alla som skriver mejl till alla på mejllistan med kopior till respektive bolag.

Hur många har fört vidare ett sånt mejl? Hur många har fått en gratis back öl eller en mobbe på posten inom närmaste veckan?

Det senaste mejlet jag fått 30 gånger senaste månaden är ett löfte om att Bill Gates tänker dela ut sina miljoner till folk som mejlar varandra. Någon advokat hävdar att det inte är fejk, och i mejlen står allt från ”Kontanter?” ”Tänk om det funkar” osv.

Någon skrev i ett svarsmejl att han visserligen inte var advokat, men han kunde räkna, och gjorde en enkel uppställning som visade hur många miljarder Billy Boy skulle punga ut med närmaste tiden till mejlande svenskar, norrmän, danskar, spanjorer…(Det finns spritt på alla språk)

Sprid inte det här vidare! Det enda denna typ av mejl gör är att överbelasta servrar.

Matrix.ppx då? den som släcker ner din dator på 10 sekunder, har du fått det mejlet? Läs mer här!

http://malarnetcity.se/pages/EmailOmVirusEnBluff

http://blog.perhellqvist.se/?p=58

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *