Tony i bara mässingen

Regnet var av det slag där det där med ”kläder efter väder” liksom kvittade, de regnkläder som hade hållt helt tätt hade varit av rymddräktsmodell. Nån son hade vi inte, och Tony insåg att han lika gärna kunde slita in de sista verktygen från trädgården iklädd bara kalsongerna. (Badbyxor hade varit ett alternativ…)

Han sprang in och ut med grejor som bott ute de senaste veckorna mellan arbetspassen och då himlen fortfarande var klarblå varje morgon. Och när han ändå var plaskvåt passade han på att skrubba plast-trädgårdsstolarna som fick en naturlig avsköljning av allt regnet.

Plötsligt hördes ett brak av trä. Sen hördes ett lite minre brak av trä. Tony tittade bort över trädgården och det ”såg inte ut som det brukade” enligt hans utsago.

En gammal vacker björk i trädgården (ena fundamentet till hängmattan) hade brutits på mitten och hade fallit rakt över de nyrenoverade och nymålade vita trädgårdsmöblemanget som barnen och jag stolt beundrat bara timmar tidigare. Jaha. Det bordet kan nu skänkas till Lars Vilks om han vill bygga vidare på Nimis.

Nästa fråga är hur man hanterar en motorsåg så vi får bort ris och grenar. Jag har ingen aning, och har man ingen aning om hur verktyg funkar har jag erfarenheten att man ska låta bli. Ett besök på akuten med avsågat skenben behöver vi inte riktigt just nu.

Ps. Det regnade in också. Ds.

Foten i kläm-jajamensan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *