Tony, jag och några tanter

 

 

Jag köpte ett häfte från någon idrottsförening för några år sen, med ett hundratal kuponger på provprodukter och prova-på-erbjudande. Normalt brukar den typen innehålla rabatter på biltvätter, Köp 3 betala för 2 och få ett tandborstfodral gratis när du köper räkost.

Detta var en helt annan typ av kuponger, här kunde man, förutom de sedvanliga rabatterna, också gratis få besöka olika föreningar och sällskap och prova på en annorlunda hobby tex.

En prova-på-kupong hette “Porslinsmålning”, och jag log lite för mig själv när jag ögnade igenom häftet. Det var väl en av de säkra “kommer inte använda-kupongerna”.

Några dagar innan häftet hade sista gilitghetsdatum bläddrade jag genom häftet igen för att se om det fanns något mer kvar som lockade, och denna gången stannade jag och läste om den där porslinmålningen. Jag nämnde det lite skämtsamt vid kvällsmaten och förväntade att Tony skulle avfärda det med ett rått skratt och då skulle jag kunna säga “Bara skoja”, men det gjorde han inte.

“Tja, varför inte?” sa han.

Jag och Tony satte oss vid ett av borden, övriga i lokalen var kvinnor, de flesta betydligt äldre än vi. Vi valde ut en skål och färger, och tittade på varandra som för att den andre skulle ha svaret på det perfekta motivet på en skål. Blommor brukar man ju ha…

Tony, som är en god tecknare, började leka med blyertspennan och så var den där. Katten. Jag älskade katten. En svartvit katt utan blommor. Och Tonys klassiska T + A som han präntar på allt möjligt och har gjort sen vi lärde känna varandra.

Nån vecka senare hämtade vi skålen när den bränt färdigt eller vad den skulle. Och nästan varje dag har den använts till kvällsgrönsakerna. Och håller än.

Kul med en pryl med en historia, och kul att vi gjorde något vi kommer så väl ihåg. Porslinsmålningskvällen har satt sig som ett gott minne och skålen påminner om det. Tänk om vi bara suttit framför TV´n den dan och struntat i den där rabattkupongen.

Då hade vi varit en upplevelse fattigare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *