Trams och flams

Det var nån som för ett tag sen kallade mig ”tramsa” här på bloggen, och honom tänkte jag på igår. Tusan vad han hade fått vatten på sin kran om han hade varit med på jui-jitsun igår.

Jag var jetlaggad och kunde inte ta in vanlig information och instruktion. Jag fnissade värre än en tonårsbrud bland moppegänget, och tyckte synd om min uke som blev satt tillsammans med mig och var för hövlig att byta ut mig mot nån mer seriös.

 Jag misslyckades med i stort sett allt utom ett par sparkar som jag lyckades få till. Annars var det fummel och fel håll och handlöst fallande över träningskompisen som hamnade underst och jag kunde såklart inte låta bli att skämta om den situationen heller. Jag tittade lite skärrat bort mot andra delen av mattan där de högre bältena inklusive min man tränade och sa:

-Jo, herregud jag är ju gift, men vi har ett relativt öppet förhållande…

(Så säger man inte när man tränar. Jui-jitsu är en kontaktsport, och mindre lämpat för typ ”raggningsrepliker”. Och vi känner ju inte ens varandra. Han tror kanske att jag ÄR sån? Pinsam var ordet. Han fick röda kinder, stackarn)

Instruktören visade nackkast och dunkade honom handlöst i mattan några gånger, och inte ens då kunde jag låta bli att låta käften glappa:

-Jag förstod inte riktigt det där, skulle du kunna visa en gång till?

Min kompis som nu började få blåmärken och se blek ut blängde låtsat ilsket över axeln, och jag förstod att jag skulle få igen när han sen skulle kasta mig. Det fick jag också. Idag kan jag se att jag faktiskt förtjänade det:)

På onsdag är det som vanligt igen. Hoppas han kommer, och hoppas vi får träna -om han inte går när han ser mig vill säga- för jag måste få en andra chans att visa att jag faktiskt tar min träning allvarligt och har lärt mig en del.

Kanske tyckte han det var lite roligt ändå, han drog ju faktiskt på smilbanden mer än en gång när jag tänker efter.Fast det var i och för sig när jag hade mitt knä i hans armhåla. Jaja.:)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *