Två singelmän

Två gånger denna senaste veckan har vi haft middagsbesök av kompisar i vår bekantskapskrets. I tisdags var den ene här, igår den andre.

De båda har gemensamt att de är singel båda två, den ene separerad, den andre har ännu inte hittat “Drottningen av Saba”. I övrigt finns inga kopplingar eller likheter.

Det som slog mig var den ovanliga situationen, och att jag från mitt parförhållande-perspektiv tyckte det var intressant och lärorikt att sitta och lyssna på Tony och hans kompis. Det var nästan som att tjuvlyssna på samtal från herrtoan emellanåt, dock utan de förväntade råa tongångarna.

När man träffas på parmiddagar blir samtalen annorlunda, det är “det gamla vanliga” pratet om barnen, renoveringar, karriär och jobbet. Det är OCKSÅ kul och intressant, men det här var något annorlunda jag inte upplevt på mycket länge.

Vid båda tillfällena har jag lämnat killarna att prata själv en stund av hänsyn. Det är som när jag och Åsa pratar flyg och jobbet, nån som inte flyger behöver vissa ordförklaringar, och det tar tid. Igår var det emellnåt tekniskt prat (vår norske vän arbetar fortfarande inom oljeindustrin) och där hade jag inget att tillföra. För deras skull satte jag mig och läste några bloggar…:)

Annars kom vi in på djupa samtalsämnen dessa båda dagar och jag fick släppa min inarbetade fördom att män generellt är sämre på att prata känslor.Det var ialla fall ingen av dessa tre män jag har diskuterat med!

Jag återkommer troligen i ämnet. Jag tror nämligen att jag har några interna tips att komma med efter dessa samtal.

Jag blev också lite extra kär i min man, jag gillar att prata med honom, han är klok.

Och snygg;)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *