Utskällning av kapten

Jag och ett par andra väntade på ovanplan från rulltrappan, några väntade nedanför rulltrappan. Att vi åkte upp retade tydligen upp kapten grundligt som därför gav oss en utskällning á la en femteklassare som kastat snöboll mot ett fönster.

Har nog aldrig blivit utskälld på det viset som vuxen förr och fattade mig inte tillräckligt snabbt, jag borde svarat emot på angreppet. Men det är alltid lätt i efterhand att veta vad man skulle ha sagt.

-Ni skulle vänta vid rulltrappan, det gör vi alltid, och därför har jag lämnat kvar era pass i flygplanet, ni kan gå tillbaka och hämta dem!

Då skulle jag svarat:

-Du har VAD? Har du lämnat våra pass oövervakade i ett flygplan i Kina???

-Nä, har dem här, men skulle bara lära er en läxa. Gör aldrig om det!

-Ljuger du för oss i uppfostringssyfte? Det är ansvarstagande vuxna du är ute och jobbar med, inte småbarn. Och har du önskemål om platsen du vill att vi ska samlas på är det en bra idé att meddela den vid briefingen!

Nu sa jag ingenting. Jag bara tog utskällningen och konstaterade att alla är trötta när vi landar och för en del brister det av minsta anledning. Han kom också på sig själv på vägen till bussen, för det första han gjorde var att be om ursäkt och att han tog på sig att han inte varit tydlig med samlingspunkten.

-No hard feelings? avslutade han med.

Nädå. No hard feelings any longer.

Vad vi andra och läsande kollegor kan tänka på är att ställa frågan på briefingen om samlingspunkt om inte kapten eller purser nämner det för att det inte ska hända i framtiden. Vi kan alla lära av varandras situationer. Det som är käpphästar för en del är petitesser för andra. Och vi är inga tankeläsare. Det kan vara svårt att komma ihåg när man är trött.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *